fbpx

Ruxandra si Octavian

  • Nunta
  • Bucuresti
  • 30 Jun 2018

„E lung pământul, ba e lat!” zicea Coșbuc adevărat. Și-n tot acest pământ de lat, Ruxandra doar pe el l-a căutat. Și numele-i Octavian, doar pentru ea un bun „oștean” (n-am găsit rimă). Înțelegeți voi ce vreau să spun eu aici. 

Și dacă nu, pe românește, în toată lumea asta doar una e aleasă și unul este ales. Oricât te-ai gândi că tu îți alegi soarta, ea te alege pe tine. Asta e soarta !

De aceea ne găsim jumătăți care să ne completeze, să fie yangul nostru de echilibru, să le fim ying-ul lor în momentele de grea încercare.

Și tot de aceea când întâlnești jumătatea sortită ai senzația că toată viața a fost acolo în umbra ta, că o cunoști fără să fi aflat prea multe de la ea, că acea chimie există și că rostul tău fără ea/el nu mai există dacă nu veți fi împreună. Pentru celibatari e greu de înțeles cum poți renunța de bună-voie la toată libertatea ta, de la „fără nici un fel de compromis” la tot felul de angajamente și compromisuri pentru ca relația să funcționeze,  cum poți lăsa zilele tale libere și nopțile pline de distracții pentru o seară linistită în doi, intr-o pătură confortabilă sau o noapte cu plânsete crunte de bebeluș… Este inexplicabil de frumos să ști, să simți că ai lângă tine pe el sau pe ea, la bine și la rău, casa voastră,  familia voastră,  trecutul și viitorul vostru.

În relația de cuplu înveți ce înseamnă dragostea, respectul,  răbdarea,  dedicarea, implicarea. Înveți să te maturizezi și să fii prieten, înveți să faci compromis, dar spre binele celui de lângă tine, înveți cum să-ți păstrezi prietenia cu iubitul/iubita ta,  înveți cum să iubești și când v-ați rănit fără să vreți,  înveți să vă îngăduiți și să dați mai departe în exemplu. Da, înveți să plângi și ss suferi, uneori în tăcere,  dar nici un lucru frumos, nici o destinație luxoasă,  nici o relație adevărată nu au fost construite intr-o secundă. Timp, răbdare,  învățare,  pași mărunți de furnică și multă dragoste transformată și metamorfozată, și îți vei construi o relație!

Asta înseamnă căsnicia! Și de aceea Ruxandra și Octavian au ales acest drum anevoios pe alocuri pentru a ajunge la destinația lor luxoasă. Și pentru zilele în care soarele nu va arde cu aceeași putere, s-au gândit să își facă de la început rezerve de zâmbete și voie bună,  de oameni dragi și prieteni aproape. I-au strâns pe toți în ziua nunții lor și au petrecut cu ei ore-ntregi! Iar peste luni și ani când puterile au mai scăzut,  se vor întoarce la cufărul lor de amintiri cu poținui de fericire, cu forță și curaj, cu incredere și speranță că au pornit de la dragostea ce îi leagă și nu vor rătăci drumul către ei!

Cu drag,  echipa FotoDumbravă!

Fotografia dureaza o secunda, amintirea o viata!
Live chat Whatsapp